Naturalne olejki eteryczne, oleje, prezenty - w sklepie internetowym kosmetykiurody.pl

Twój koszyk:
0.00 zł

Przesyłka gratis !

Przy zamówieniu powyżej

200zł

przesyłka na terenie Polski gratis.

Olej z Dzikiej Róży - Rosehip Oil 50 ml BIO, Rosa canina - Chile, Taoasis

Dostępność:
Dostępny
Cena:
44.00 zł
szt. Do koszyka
Olej z Dzikiej Róży - Rosehip Oil 50 ml BIO,  Rosa canina - Chile, Taoasis
Bestseller
O produkcie

 Olej z Dzikiej  Róży ( Rosehip ) -  Biokosmetyk.

100% naturalny, kontrolowane ekologiczne uprawy.  Certyfikat organiczny świadczy o tym, że rośliny nie miały styczności z pestycydami, herbicydami, nawozami a oleje nie ulegały żadnym reakcjom chemicznym. Olej z Dzikiej Róży nierafinowany. 
Olej z Dzikiej Róży  o największej sile leczniczej pochodzi z  Południowego Chile. Tamtejsze warunki wzrostu są niepowtarzalne w skali całego świata, dlatego olejek pochodzący z tego regionu jest tak wyjątkowy. Rosehip, czyli olej z owoców Dzikiej  Róży, to jeden z najważniejszych olejków do pielęgnacji skóry. Jest niezastąpiony ze względu na swoje właściwości nawilżające. Jest bogaty jest w nienasycone kwasy tłuszczowe, antyoksydanty, sterole, karotenoidy, witaminy i minerały. 

Zawiera wyjątkowo dużą ilość witaminy C, która wpływa na syntezę kolagenu i jest ważnym elementem ochrony przed wolnymi rodnikami i przeciwdziałania starzeniu się komórek skóry. Olej poprawia elastyczność skóry, regeneruje, likwiduje niewielkie  zmarszczki oraz blizny. Poza witaminą C, olej z  Dzikiej Róży zawiera witaminy z grupy B, które zapobiegają zmianom trądzikowym i łojotokowym. Olej zawiera także naturalną tretinoinę , pochodną retinolu - wit. A, która odnawia i odbudowuje skórę i należy do największych sprzymierzeńców w walce ze zmarszczkam. Działanie nawilżające, zmiękczające i wygładzające skórę jest efektem obecności związków witaminowych, pektyn, aminokwasów, a w szczególności organicznych kwasów owocowych. Dzięki tym właściwościom  zmniejszają się zmiany trądzikowe i potrądzikowe oraz poprawia się stan i wygląd skóry tłustej. Ponadto kwasy owocowe zmniejszają suchość skóry wskutek stymulacji biosyntezy ceramidów i wzrostu ich poziomu w naskórku. Olej doskonale pielęgnuje skórę: z rozstępami, cellulitem, bliznami, łuszczycą. Bardzo pomocny przed i po zabiegach dermokosmetycznych takich jak: depilacja, zabiegi laserowe, głębokie złuszczanie naskórka.
Olej z Dzikiej Róży wykazuje się wszechstronnym, pozytywnym działaniem na skórę, posiada właściwości antyseptyczne, przeciwzapalne, ściągające, nawilżające. Jest często określany „olejem młodości". 


 

Zastosowania:

•  zamiast kremu na dzień i noc - do pielęgnacji twarzy i ciała;

•  jako dodatek do kremów, balsamów, maseczek;

•  jako dodatek do kąpieli;

•  do masażu sam lub w połączeniu z olejkami eterycznymi;

 


Szczególnie polecany:

•  do pielęgnacji skóry suchej, wymagającej nawilżenia;

•  do pielęgnacji skóry wymagającej regeneracji i odmłodzenia ;

•  do opóźniania procesów starzenia;

•  do poprawy jędrności i elastyczności skóry oraz na zmarszczki;

•  do pielęgnacji skóry trądzikowej;

•  na cellulit i rozstępy;

•  do nadawania skórze lekko złotego zabarwienia;



 INCI: Olej z owoców Dzikiej Róży ( Rosa canina fruit oil *)

* kontrolowane uprawy ekologiczne.

Tylko czyste oleje roślinne:
•  wolny od składników zwierzęcych
•  bez domieszek i syntetycznych dodatków

 Więcej o  wszystkich certyfikatach przeczytasz w zakładce - Aromaterapia. 


 

***

Zdjęcia oraz opisy są własnością firmy ARTIS. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez zgody firmy ARTIS jest zabronione i stanowi naruszenie praw autorskich. Podstawa prawna: Dz. U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 nr 43 poz. 170

 

 

 

 

Ten produkt nie posiada jeszcze informacji o składzie.

Ten produkt nie posiada jeszcze informacji o sposobie użycia.