0.00 zł
PROMOCJA: -7% NA WSZYSTKO ! KOD RABATOWY: JESIEN    ***     PROMOCJA: -7% NA WSZYSTKO ! KOD RABATOWY: JESIEN   ***     PROMOCJA: -7% NA WSZYSTKO ! KOD RABATOWY: JESIEN    ***     PROMOCJA: -7% NA WSZYSTKO ! KOD RABATOWY: JESIEN 

Olej z Granatu, 50ml BIO, Punica granatum, Taoasis

Dostępność:
Chwilowy brak towaru
Cena:
37.00 zł
O produkcie

Olej z Granatu - biokosmetyk

Olej z pestek Granatu nie ma on równych sobie pod względem odżywczym i leczniczym, dlatego wykorzystywany jest przede wszystkim w salonach Spa i Wellness jako drogocenny specjalistyczny kosmetyk. Zawarty w oleju z Granatu kwas punikowy Omega-5 w przeciągu ostatnich kilku lat stał się „cudownym” składnikiem stosowanym zarówno w medycynie jak i w kosmetyce. W oleju znajdują się także: kwasy tłuszczowe; nasycone 20% i jednonienasycone10%, fitosterole, fitoestrogeny ( genisteina, daidzeina, kumestany), estrogeny sterydowe, gamma-tokoferol, polifenole.

Ze względu na dużą ilość cennych witamin,  olej z pestek Granatu polecany jest do skóry dojrzałej. Wpływa na wzrost syntezy kolagenu w skórze i dzięki temu pobudza procesy odnowy komórkowej. Zawarte w nim flawnoidy i kwas punikowy hamują aktywność enzymów pro-zapalnych, dlatego jest on stosowany w profilaktyce przeciw trądzikowej i wspomagania gojenia ran. Estrogeny i fitoestrogeny działają ujędrniając skórę oraz spłycają drobne powierzchniowe zmarszczki.  Olej z pestek granatu nawilża oraz głęboko odżywia skórę. Chroni ją przed szkodliwymi promieniami słonecznymi oraz hamuje procesy starcze. Dodatkowo olej powoduje pogrubienie naskórka i wytworzenie nowych naczyń krwionośnych. 

Granat został również okrzyknięty „eliksirem młodości”. Ekstrakty z tej rośliny znane są ze swoich właściwości przeciwcukrzycowych, przeciwzapalnych, przeciwutleniajacych, przeciwnowotworowych i były stosowane już od czasów starożytnych w leczeniu infekcji pasożytniczych, bakteryjnych, wrzodów, biegunki, czerwonki, krwotoków oraz patologii układu oddechowego.  Dzięki zawartym składnikom olej z pestek Granatu, działa także: antyoksydacyjnie, zmniejsza poziom cholesterolu oraz zapobiega chorobom układu sercowo-naczyniowego, dolegliwościom stawowym i artrozie, obniża ciśnienie krwi, pobudza libido, utrzymuje napięcie skóry i przeciwdziała procesom starzenia. Przeprowadzone badania wykazały  potencjalny wpływ kwasy punikowego na wzrost komórek raka sutka. Wyniki wskazują, że kwas punikowy zawarty w oleju z pestek Granatu, hamuje rozwój  komórek raka sutka i zapobiega procesowi nowotworzenia. Ponadto wykazano, że obniża ryzyko zachorowania na cukrzycę typu 2. Prowadzone są liczne badania dotyczące zastosowania PSO w leczeniu osteoporozy. Olej z pestek Granatu zapobiega spadkowi masy kostnej i wywiera pozytywny wpływ na mineralną gęstość kości (BMD), która jest standardem referencyjnym w rozpoznaniu osteoporozy. Olej z nasion granatu zdecydowanie hamuje proliferację w przypadku nowotworu prostaty przez zmianę cyklu wzrostu komórek oraz wywoływanie apoptozy (śmierci komórkowej). Posiada on również zdolność do powstrzymania "najazdu" komórek nowotworowych. Olej z nasion granatu, dzięki działaniu w synergii z innymi jego komponentami, zatrzymuje proliferację nowotworu prostaty i potencjalne przerzuty, bardziej skutecznie niż każdy komponent z osobna. W kosmetykach olej z pestek Granatu znacznie ogranicza powstawanie nowotworów skórnych. Zawarty  w kosmetyku Olej Jojoba, przedłuża jego trwałość.

 

 
Zastosowania:

•  zamiast kremu na dzień i noc - do pielęgnacji twarzy i ciała;

•  jako dodatek do kremów, balsamów, maseczek;

•  jako dodatek do kąpieli;

•  do masażu sam lub w połączeniu z olejkami eterycznymi;

 


Szczególnie polecany:

•  do skóry suchej i starzejącej, wymagającej regeneracji i odmłodzenia;

•  do skóry wymagającej nawilżenia i ujędrnienia;

•  do skóry trądzikowej;

•  do stymulowania produkcji kolagenu;

•  do skóry podrażnionej i łuszczycowej;

•  do ochrony przed promieniami słonecznymi;

•  jako antyoksydant;

•  działanie przeciwzapalne;



 INCI: Olej Jojoba ( Jojoba oil *), Olej z pestek Granatu ( Punica granatum seed oil ),  Zapach ( Parfum* ), Limonene, Citral.

Olej Jojoba powoduje przedłużenie okresu trwałości kosmetyku.
* tylko z naturalnych źródeł.

Tylko czyste oleje roślinne:
•  wolny od składników zwierzęcych
•  bez domieszek i syntetycznych dodatków

 Więcej o  wszystkich certyfikatach przeczytasz w zakładce - Aromaterapia. 

 

 


 



 
























 

Certyfikowany zgodnie z normami Unii Europejskiej przez jednostki certyfikacyjne. Więcej o  wszystkich certyfikatach przeczytasz w zakładce - Aromaterapia. 

 

 

Ten produkt nie posiada jeszcze informacji o składzie.

Ten produkt nie posiada jeszcze informacji o sposobie użycia.

Olej z Granatu, 50ml BIO, Punica granatum, Taoasis